Съвети срещу фалит

Първото, което е длъжен да направи сериозният играч, преди да направи първият залог е да определи своите финансови възможности, риск и правила. Трябва да знаете с колко средства разполагате и колко от тях може да загубите без да променяте своя стил на живот. Следващият етап: да определите процент от капитала, който ще рискувате във всеки залог. Препоръчва се да не е повече от 1-3% за всеки залог. Тогава няма да фалирате дори и след по- дълга серия неуспехи. Ако капитала Ви не е много голям и 1-3% се получава много малка сума, може леко да завишите процента, но трябва внимателно да избирате събитията, на които да залагате.

Помнете, че няма 100% гарантирани резултати. Даже арбитражите носят някакъв риск. Не пробвайте да залагате всички пари на дадено събитие. Един два пъти, може и да успеете, но третият път ще загубите всичко.

Не залагайте на всевъзможни събития. Внимателно избирайте на какво да заложите. Новаците е най- добре да се концентрират на един вид спорт и то в една лига. Понякога даже само на един – два отбора. Това ще позволи да не се разпилява вниманието и щателно да се подбира информацията за анализ на двубоите.

Помнете! Ако печелите в повече от 50% от залозите и рискувате не повече от 1-3% от капитала, то печалбата Ви е гарантирана. Ако действате необмислено, то фалита Ви е гарантиран.

Гледането на спортни съзтезания е винаги интересно. Кой ще победи? Какъв ще бъде резултата? Но ако сте направили залог, то вниманието ви е още по „заострено“. Вие не само ще гледате двубоя, вие ще живеете с играчите на терена. Много от залагащите правят залози точно заради тази тръпка. Препоръвам ви да правите залози само заради печалбата. Тръпката от играта да мине на втори план. Да се спечели- това е важното.

1. Познавай своя спорт.

Правете залози само на тези спортове, които добре познавате. Необходимо е да знаете правилата. Съберете, колкото може повече информация и тогава залагайте.

2. Познавай своята лига.

В повечето видове спортове съществуват по няколко лиги. Изберете една. Например, ако обичате футбола, то можете да изберете англйската първа лига или германската Бундеслига 1. Избирайки лига, следете всички срещи в нея, всички ставащи промени в нея. Тогава ще заживеете с живота на лигата.

3. Познавай своя букмейкър.

Разучете различните видове залози, колкото може по- добре. Внимателно проучете правилата за залагане. Потърсете информация, какви видове залози са най- подходящи за избраният от Вас спорт. Избирайки букмейкъра, убедете се, че дава добри коефициенти, надежден е и точно изпълнява своите задължения. Има много маркети, подлъгващи със своята екзотика. Ако не ги познавате отлично, отбягвайте ги.

4. Познавай своя бюджет.

Точно определете, колко може да отделите за един сезон. Определете размера на своя залог (например 3% от капитала). Помнете, ако загубите твърде много- ще направите живота си ужасен. Никога не залагайте чужди пари. Влизайки в дълг, ще се налага да връщате, а при загуба, няма да има от къде да връщате.

5. Правете най- добрите залози.

Не е необходимо да сте прав на 100%. Може да познаете 51% от срещите и пак да сте на печалба. Правете залози на събитията, на които сте сигурен. Не се влияйте от високите коефициенти. В началото може да избирате събития с явен фаворит. Печалбата не е голяма, но важното е, че е има. Запознайте се какво е Cash out. Полезно е.

Заключение. Главното е печалбата. Избирайте най- добрите залози, ползвайте здравата логика и своите знания. И печалба ще има.