Стратегии, залози, печалби

Залагането може да бъде за удоволствие, за допълнителни доходи, за основен доход. Както казва един индийски духовен учител, превърнал се в основната фигура на будизма, „Пътят на мъдростта е Средният път“.

Нека превърнем залагането в метод носещ ни допълнителни доходи. Какви са те, всеки решава сам за себе си в зависимост от финансовите си възможности и от степента на психологическата си устойчивост да поема рискове..

В периода от 15 Май до 15 Септември, системите за прогнозиране и стратегиите за залагане, които ползвам показаха устойчиви положителни резултати. На тази база считам, че метода ми на залагане е с умерен риск и добър шанс за печалба. Да, не е панацея за 100% печалби, както не мога да гарантирам, че няма да има загуби.

Месеците Май и Юни бяха период на експерименти, на търсене на верният подход. За това резултатите бяха непостоянни. Правилният метод за прогнозиране и залагане беше открит и Юли, Август и Септември (до 15-ти) го доказаха.

Печелившите параметри на прогнозите и залозите (в усреднен вид) са:

Средна познаваемост = 60-64%

ROI = 108-112% (Плоска стратегия) | 115-125% (Мартингейл)

Среден печеливш коефициент = 1.79-1.83

Value в прогнозите = 1.08-1.11 (Професионалистите знаят какво е това)

Не мога да не използвам случая да вмъкна мнение на доволен мой последовател:

Аз редовно използвам Excel за да преценя силата на даден типстър. При твоите прогнози при flat за месец юли до днешния мач включително (24.7.2020) ROI e 1.222, а със стратегия Мартингейл е 1.344, което е отличен резултат. Знам, че добрите типстъри стигат до 1.06.Сърдечно благодаря за добрите думи.

Как да печелим?

Системата за прогнозиране е мой секрет, стратегията на залагане ще бъде следната.

Всеки ден ще предлагам за залог сума, която ще е процент от баланса в букмейкърския ви сайт и понякога ще се налага да я завишавам според загубите. Сумата трябва да бъде налична, т.е. депозирана при букмейкъра. Не говоря за сума, която сте решили да ползвате, но все още е в портмонето ви или в банковата ви карта.

Ако една или повече прогнози се окажат неуспешни, ще трябва да се повиши сумата на следващия залог. Ако сумата не е депозирана, (първо) ще трябва да отделите от личните си финанси за да депозирате и заложите, и ще разбиете бюджета си. (Второ) Може да нямате в момента наличната сума за депозиране и ще трябва или да потънете в унищожителни заеми или да пропуснете залога. И в свата случая, последствията ще бъдат негативни за вас.

Ако сте депозирали по- голяма сума при букмейкър, може да не ползвате цялата сума за да ме следвате. Например, депозирали сте 500 лв, но искате да ползвате за моите прогнози само 200 лв от тях. Няма проблем. В този случай си водете счетоводство на лист хартия или в Excel, свързано само с моите прогнози за да не става смесване със другите ви залози. Това е необходимо защото трябва да знаете всеки ден какъв е баланса ви, резултат от следването ми.

За ползваните стратегиите

За компенсиране на загубите при неуспешна прогноза ще ползвам статегията Мартингейл. На пръв поглед и при недоброто и познаване, тя изглежда рискова. Да,такава е, ако се ползва за абсолютно случайни събития с вероятност 50% за случването им.

Стратегията Мартингейл е възникнала за събития свързани с рулетка (залози на „Черно/Червено“, „Четно/Нечетно“ и т.н.). Те са абсолютно случайни и теоретическата вероятност е около 50%. При онлайн кзина няма нищо случайно и не вярвайте на това, че вероятността трябва да е 50%. Мартингейл става много опасна.

Когато имаме събития при които случайността е смесена с логично обосновани решения, нещата се променят. Аз влагам (кога успешно, кога – не) елемент на логика в моите прогнози. Като резултат имам (първо) вероятност на случване 60-64% и (второ) сериите от неуспешни опити не са повече от 3 събития. Тези резултати променят разбирането за Мартингейл. Тя вече не е толкова опасна и придобива приемлив риск

За Юли, Август и Септември (до 15-ти) имам 77 залога. От тях 26 са неуспехите ми, разпределени в 19 групи, както следва:

– серия от 3 неуспеха – 1 път (5.26%)

– Серия от 2 неуспеха – 5 пъти (26.32%)

– 1 неуспех – 13 пъти (68.42%)

Това ще използвам за да изчисля какъв процент трябва да е началния залог (след успешна прогноза) за да избегнем фалит. До сега максималната серия е 3 неуспеха. Ще допусна, че може да бъдат 4 (малка застраховка). За целта, за следващия залог след 4-тия неуспех трябва да имате възможността да заложите около 16 пъти началния залог.

X + 2X + 4X + 8X + 16X = 31X

От тука следва, че ако използаме 3% (100/31=3.22%) от баланса си ще си гарантираме, че няма да фалираме след 4 неуспеха.

Защо казах „около 16 пъти“, защото ползвам оптимизираната стратегия Мартингейл и при нея коефициентите не винаги са 2.00. В прогнозите ми коефициентите са между 1.90 и 2.30, но понякога заради спецификата на залозите, имам върнати залози и коефициентите падат. За това средния печеливш коефициент е около 1.83.

Тука се намесва друга стратегия, свързана с използването на процент от баланса за всеки залог. Препоръката ми (задължителна) е да се ползва 3% от баланса за начален залог. Начален се казва залога след печеливш изход на прогноза.

Аз ще започна да давам примерните залози с 3% от начален баланс 200 лв и ще имам начален залог 6 лв. Вие ползвайте процентите (логиката в залозите) и изчислявайте вашите залози според вашия баланс. Ако имате въпроси, пишете ми.

Колко тябва да е баланса ми за да имам „еди колко“ печалба в края на месеца?

Познаваемостта ми е 60%. Нека да кажем, че искам в края на месеца чиста печалба в размер на P лв. Приемам, че месеца е 30 дни. Средния ми печеливш коефициент е 1.83. Баланса ми е В лв.

Ако печеля всеки ден, чистата ми печалба ще е 30 дни х (3% от В) х (1.83 – 1) = 0.747 х В

Да, но аз познавам 60% от прогнозите, следователно печалбата ми ще е 60% от 0.747 х В = 0.448 х В

Щом искам чистата ми печалба да е P лв, то 0.448 х В = Р

Началния ми баланс трябва да е В = Р / 0.448

Пример. Ако искате да печелите около 300 лв чисто на месец, желателно е да имате баланс в размер на 670 лв. Началния залог ще е 20 лв в началото на първия месец.

Тези сметки са при начален залог 3% от началния баланс. Когато започнете да печелите, баланса ще нарасне и 3% от него ще бъде повече от първия залог в първия ден на месеца Това ще доведе до по-голяма печалба от заложената. Може да се насладите на печалбата или да намалите началния баланс. Съветвам ви да направите първото.

Ако не можете да си позволите толкова голям начален баланс, намалете големината на очакваната печалба през първите месеци.

Пример. Разполагате със 100 лв свободен финансов ресурс за залагане. В този случай чистата ви печалба за един месец ще е 0.448 х В = 0.445 х 100 или около 45 лв. Не ги теглете, а ги оставете за следващия месец. Има шанс втория месец да спечелите 0.448 х В = 0.448 х 145 = 65 лв. Баланса ви ще нарасне на 210 лв и т.н.

Това, което ви предлагам не е фирма за печелене. Има риск да загубите всичките си депозирани пари. Малък е, но има. Няколко уговорени мача и фалита ще е налице.

Препоръчвам да започнете с малък начален баланс (100-200 лв) и ме следвайте точно. Не надвишавайте на „собствена глава“ 3% от баланса при залагане.

Предупреждавам ви, че залагането на реални пари е опасно за финансите Ви и за психическото Ви здраве.
Нямам за цел да Ви накарам да играете хазарт.
Единственото ми желание е, ако сте почитател на спортните залози, да Ви предложа начини как да го правите по- ефективно
.