Система на Плоския Залог

Система на Плоския Залог

Залагането на една и съща сума всеки път е известно като „плосък залог”. Това е също добре позната система за залагане. При тази система избирате големина на залога, например 10 лева, и залагате тази сума винаги без значение дали печелите или губите.

Разбира се, тази сума може да бъде твърде голяма или твърде малка за вас. Ако разполагате с банка от 1000 лв, изберете си по-голям залог, например от 50 лв.

За добрите играчи, тази стратегия е твърде консервативна, защото при постоянно печелене вие ограничавате ръста на печалбата и трудно бихте направили „блестящ” сезон. От друга страна, при непечеливша серия, загубите могат бързо да „стопят” касата Ви.

Предполага се, че професионалните играчи залагат по „плоската” стратегия. Причините са следните:

- Залозите са изравнени и не са в зависимост от коефициентите- изчисленията са бързи и прости;

- Залозите обикновено са малки в сравнение с цялата каса на играча, като по този начин психическото напрежение не е голямо и банкрута е сравнително далечен;

- Познаваемостта е нещо което се изменя бързо и лесно, тогава с тази стратегия големите колебания са изключени. Това е една добра страна на тази стратегия.

Какво е неудобството на тази система за залагане?

Неудобството на тази система е, че трябва да се съобразявате с коефициентите на срещите преди да я използвате. Големината на коефициентите зависи от Вашата познаваемост при прогнозите. Вие трябва да залагате на поне 2 коефициент минимален залог, за да вървите добре в стратегията. Минимален залог означава,че при него няма да имате печалба, а само ще си покривате загубите, ако редувате печеливши и губещи залози.

Предимство на системата Плосък залог

Стратегията е удобна когато правите много залози за един ден и се надявате на усреднена печалба на ден за голям период от време. Считате, че сте намерили начин да познавате около 80% на ден от около 20 срещи, т.е. средно ще познавате около 16 срещи и около 4 на средно на ден ще бъдат губещите. Това означава, че ще има дни когато ще сте на загуба, т.е. ще познаете 14 -15 срещи, а на другия ден ще компенсирате с познаваемост около 17 - 18 срещи. Плоската стратегия е перфектна за такива случаи, но не забравяйте, че коефициентът Ви в този случай, не трябва да пада под 1.25.

При тази система на залагане, вие винаги сте в плюс, ако спечелите повече залози, отколкото загубите. В примера по-горе виждате това, като дори коефициентът е нищожен. Ако залагате на по-високи ставки от 2.00 и имате 70-80% успеваемост, то печалбите ще бъдат още по-добри. Тази система е особено подходяща за начинаещи, които искат да правят залози и да се учат как да управляват банката си.

В крайна сметка, когато играете с тази система за залагане, трябва да вземете предвид няколко важни неща, които могат да повлияят на доходите ви. Първо, трябва успешно да анализирате избраното събитие, защото ако повече от 50% от вашите прогнози са погрешни, е трудно да бъдете напред. В такъв случай вие трябва да хващате 2.50 коефициент и по-високи, което е доста по-трудно и само най-добрите типстъри могат да го правят.