Залагане на стойност – системата Value Beting

Залагане на стойност – системата Value Beting

Value Beting е една от най-добрите и сигурни системи за залагане, но пък и най-трудните за използване. Играчът трябва да отдели доста време, за да се подготви за тази стратегия. При тази система се играе само на срещите, където сте намерили собствена стойност (value) на коефициента за залагане. Приемате ролята на букмейкър, анализирате отборите, правите оценки за шансовете им, изчислявате коефициентите и после сравнявате вашите коефициенти с тези на букмейкъра. Играете само срещите, където коефициентът за дадена селекция на двубоя при вас е по-нисък от този на букмейкъра. Това означава, че за вас този изход е по-вероятен, отколкото този на букмейкъра и коефициентът, който той ви дава, би трябвало да е подарък.

Например за някаква среща, букмейкърът дава за победа на домакина коефициент 2.00, но при вашите изчисления, коефициента е 1.85. Тогава залагате на „1” при коефициент 2.00. Вие сте направили проучвания и сте установили, че коефициентът за знак 1 би трябвало да бъде по-нисък.

Почти винаги системата „Value betting” е математически обоснована. Обикновено се базира на статистически данни. Естествено, винаги съществува рискът оценката ни да е грешна, да не изчислим добре шансовете да съперниците и да загубим залога.

Тази система обикновено се пробва виртуално с месеци, дори година. Периодически се „донастройва” и когато в продължение на поне 1 месец даде стабилни резултати, тогава се започва с реалното и използване. Колкото и да е прецизна, обикновено не функционира за всички първенства, а понякога за някои отбори в едно първенство. Например, намерили сте някаква статистическа зависимост между позицията на отбора в първенството и резултата от срещата. Бъдете сигурни, че системата Ви не важи за срещи от националите купи, тъй като в тях отборите не излизат пределно мотивирани и има ротации в съставите.

Разпознаване на стойностни залози

Истинските спортни залагания са различен термин от стойностни залози. С други думи, изчислената от типстъра вероятност е по-висока от тази на букмейкъра. Важно е съществуващите стойностни залози днес или утре да са изчезнали. Ако много играчи са разпознали страхотен залог, букмейкърът намалява коефициентите си. Ето защо е препоръчително да го анализирате задълбочено и да поставите залога незабавно, като това ще бъде стойностен залог. В този момент дори експерт по спортни залагания се пита кои данни трябва да се използват за анализа. Тук има различни отправни точки.

Тези статистически данни ще ви помогнат за Value Betting:

Последни резултати: Тази стойност определя формата на отбора. Ако например Ливърпул е спечелил последните пет мача, вероятността за шеста победа се увеличава, разбира се. Това от своя страна зависи от формата на противника.

Форма като домакин и гост: В повечето случаи има смисъл да се сравнява домакинската форма на отбора домакин с формата на гостуващия отбор. Защото отборите обикновено се представят по-добре у дома.

Качество в отбора: Този аспект е труден за измерване. Разбира се, Ливърпул има доста по-силен състав от Лийдс. Качеството на отбора може в най-добрия случай да се види при текущата форма.

Директни сблъсъци: Последните резултати на отборите един срещу друг се взимат под внимание. В допълнение към формата, това е често използван инструмент, за да се открият стойностни залози.

Състав: Ще се раздадат ли английските отбори в Лига Европа? Или например Барселона вече е преминала груповата фаза на Шампионската лига и ще пази играчите? Може би има много контузени и наказани? Във всеки случай най-добрият състав на отбора може да не е на терена, което увеличава вероятността за противника.

Времето: Този аспект почти не се разглежда. Но също така при силен вятър, ниски температури или силна жега, може да окажат влияние на крайния резултат.

Голове / допуснати голове: Не само прогнозите за краен резултат са налични като стойностни залози. Залаганията над и под също са много популярни тук. За да можете да залагате успешно, последните мачове (у дома/гост) на двата отбора трябва да бъдат сравнени и взети под внимание при анализирането на залозите.