Психология на успеха

Психологията има не малко значение при залагането. Пред Вас можете да си поставите цели, задачи, можете да си намерите достатъчно добра стратегия, но ако за себе си не определите нивото на риска, не раберете самият смисъл на залагането, не цените своето време  и т.н., в крайна сметка сте просто обречени на провал. Необходимо е да се разберат редици моменти, преди за се започне успешният път на залагането. Тази статия ще Ви разкаже за основите на игрите от гледна точка на психологията.

Риска винаги присъства в залагането

Даже при коефициент 1.05 съществува вероятност да се загуби този залог и съответно, риск да си проиграйте парите. За да се намали риска до минимум, трябва да се играе по предварително проверена на хартия стратегия, за да установи какво количество залози е допустимо да се загубят. Няма нищо лошо в това да се загуби един отделен залог. Важно е до какви последици води това. Ако престанете да се контролирате и започнете да правите каквото си искате, значи се намирате в състояние на нервен срив. Трябва спокойно да продължите да играете, не обръщайки внимание на загубата. Ако определите за себе си степента на риска, проблема ще стане много по- малък.

Не трябва винаги да се намирате на плюс в баланса на залозите ви 

За кратки периоди от време са възможни подеми и спадове, но ако постоянно се намирате на минус, значи явно трябва да се замислете правилно ли залагате, какви грешки допускате или общо казано, да направите анализ на играта си. Но за кратък период е напълно логично да се изпадне в лоша серия. В това няма нищо лошо, но естествено ще се ядосате и ще си развалите настроението. Но ако имате намерение да играете дълго и регулярно, не се отпускайте и пораженията ще Ви направят силни. От любовта до ненависта има една крачка, от плюс към минус. Следвайте своята стратегия и не се откланяйте от нейните правила.

 Решете, какво е за Вас залагането

Основно средство за заработване на пари, допълнително просто развлечение или средство за опустошение на портфейла. Необходимо е да бъдете действително професионалист в залаганията, истински ценител на добрата игра , за да бъдат залозите Ваши основни източници на доходи. Такива хора са много малко. Възможно е да сте един от тях, кой знае… Времето поставя всички по местата. Времето може да Ви даде опит и да станете майстор на залозите. Но докато това не стане, набийте си в главата, че от залозите няма да спечелите огромни доходи. Залозите не трябва да бъдат смисъла на живота Ви. На първо място е учението или работата, а след това са сингълите, системите и другите приятни за ухото неща. Следователно, определете си  сума, с която да играете един месец, а така също и сума която може да загубите за същият период от време.

Каква е необходимостта Ви от залагане

Живеете заради играта или не? Хазартен човек ли сте и спокоен? Как изобщо се отнасяте към залозите? Изпитвате ли удоволствие, когато Вашият залог се окаже печеливш или движещата Ви сила е само „хладният“ разчет и не изпитвате никакви емоции както при успех, така и при загуба? Постарайте се да определите колко време можете да отделяте за залагане. Цял ден ли може да си позволите да стоите пред монитора или залагате 3-4 пъти на седмица и занимавате с други по- важни задачи. Колкото повече време отделяте за залаганията и мислите за тях, толкова е по- голяма вероятността да се ядосвате много при загуба. От друга страна, ако залаганията Ви са професия, не е лошо да знаете, колко заработвате за час. 

Мислете само за положителните резултатиот залозите ви 

Психологията на победителя е измислена много отдавна. Мисълта има свойството да се материализра. Това е известно, но малко се ползва. Старайте се да се ободрявате при загуби, не се обвинявайте, както и не обвинявайте никой друг- букмейкърите, съдията, отборите и т.н.. Потърсете дори в загубата положителното. Психологията на победителя означава, че ако не веднага, то в скоро време успеха обезателно ще дойде. Положителното мислене привлича късмета, а късмета в спорта представлява поне 25%, т.е. 1 от 4 мача може да познаете само от „гол“ късмет.

Резюме

Ако не сте нов в залаганията, то всичките тези правила са Ви познати и те само ще укрепят Вашите и без това твърди позиции в играта срещу случайността. Ако сега встъпвате в бездната на хазарта и дълбочините на анализите, то трябва не само веднъж да прочете тази статия и може и да разберете защо отново и отново допускате тези грешки, който други преди Вас са допуснали. Старайте се да не правите свой грешки, а се учете от чуждите грешки. Това правило е старо като света, но е много вярно и е грехота да не се използва. Придържайте се към правилната психология и печалбите от залозите няма да закъснеят.