Стратегия Мартингейл

Стратегия Мартингейл

Система и стратегия МартингейлТази стратегия може би е най-старата и е пределно проста. Тя е базирана на възможността да си връщате загубите и все нещо да остане „отгоре”.

Мартингейл е възникнала при хазартни залагания с коефициент 2.00, т.е. печалбата ви е равна на залога. Поради тази причина , ще започна обясненията за залози с коефициент 2. След това ще видите и точната формула за залозите, ако коефициента е различен от 2.00.

Как работи стратегията „Мартингейл“?

Всеки път когато губите, удвоявайте залога си и така до като спечелите. Като спечелите, приберете печалбата и започнете от начало с една единица залог, т.е. с колкто сте почнали да играете.

Започва се с една единица залог. Ако спечелите, прибирате печалбата си и пак залагате една единица залог. Ако загубите удвоете залога. Така в крайна сметка, когато спечелите отново ще си върнете загубите и пак ще имате една единица печалба.

Пример:

  1. Залагате 1 лв и печелите. Задържате печалбата. Пак залагате 1 лв и така до като загубите, тогава залагате 2 лв.
  2. Ако спечелите 2лв, си връщате 1 лв и имате 1 лв печалба. Ако загубите- залагате 4 лв.
  3. Ако спечелите 4лв, си връщате 3 лв и имате 1 лв печалба. Ако загубите- залагате 8 лв.
  4. Ако спечелите 8лв, си връщате 7 лв и имате 1 лв печалба. Ако загубите- залагате 16 лв.
  5. Ако спечелите 16лв, си връщате 15 лв и имате 1 лв печалба. Ако загубите- залагате 32 лв.
  6. И т.н.

Можете да започнете с 1 лв, 10 лв или повече, зависи само от капитала Ви.

Пълна формула, т.е. коефициента не е 2.00

Започва се с една единица залог. Ако спечелите, прибирате печалбата си и пак залагате една единица залог. Ако загубите, трябва да изчислите новият залог по следната формула:

Залог = (Всичко загубено + Една единица залог) / (Коефициент – 1)

Пример:

  1. Залагате 1 лв и печелите. Задържате печалбата. Пак залагате 1 лв и така до като загубите. Нека следващия залог е с коефициента 1.85. В този случай трябва да заложите (1 + 1) / (1,85 – 1) = 2.35 лв.
  2. Ако спечелите ще имате печалба 1.85 х 2.35 = 4.35 лв. Връщате си 3.35 лв (1 + 2.35 = 3.35) и имате 1 лв печалба.
  3. Ако загубите ще трябва пак да изчислите новият залог. Нека коефициента е 2.20. Залога е (3.35 + 1) / ( 2.2 – 1) = 3.63 лв. Ако спечелите ще имате 2.20 х 3.63 = 7.98 лв. Връщате си 6.98 лв (1 + 2.35 + 3.63 = 6.98) и имате 1 лв печалба.
  4. И т.н.

Фантастична система ли е Мартингейл?

Разбира се, ако имате неограничен капитал и нямате лимит на залозите, теоритически не можете да загубите никога. Дори и след 5 (6 и повече) загуби само с 1 печалба си връщате всичко и отново сте на печалба. За съжаление, това е само мечта.

Тази стратегия изисква голямо количество подсигуряващ капитал, има ниска възвръщаемост и става опасна при серия от загуби, защото се вдига рязко сумата на залога. Ако свършите заделения за игра капитал или достигнете лимита на залозите определен от букмейкъра, загубвате шанса си да си върнете парите.

Стратегията е екстремна, опасна и изисква много пари и много здрави нерви. Никога не я ползвайте в онлайн казина. Има алгоритми, чрез, които ще ви засекат и ако не ви баннат, то ще направят така, че са загубите много пари. Ако залагате на червено на рулетка, гарантирам ви , че над 10 пъти ще се случи черно.

Стратегията „Мартингейл” е много високо рискова стартегия.

Много хора си мислят, че щом започнат да губят няколко пъти последователо, задължително в най- скоро време трябва да спечелят. Дано да е така, ама едва ли.

„Мартингейл” е за начинаещи играчи, които не могат да печелят в серия, а го правят епизодично. Ако сте такъв играч, залагайте позволения минимум на залога за да натрупате опит.