Ливърпул се отказва от предимствата на домакинствата си заради безопастността

В случай, че сте го пропуснали, четвъртъкът донесе новина, че Висшата лига ще се завърне на 17 юни. Всеки мач ще се предава на живо по телевизията, някои от тях по безплатния ефир. На фона на празненствата обаче, някои ще хвърлят око на решенията на Ливърпул да бъде отказани домакинствата и това ще намали шансът да спечелят титлата на „Анфийлд“. Таймс твърди, че има 12 мача с висок риск, при които има опасения феновете да се съберат извън стадионите и потенциално да нарушат правилата за социална дистанция. Това са всички домакински мачове на Ливърпул, където биха могли да запечатат титлата плюс гостуванията в Евертън и Манчестър Сити, както и дербита в Лондон, като всички ще се играят на неутрални места, за да се сведе до минимум риска.

Разбира се, все още може да има неравносоти по пътя към рестарта на първенството в Обединеното кралство. Вестник Miror съобщава, че клубовете от Висшата лига са се договорили да ползват система от точки за игра, ако кампанията не бъде завършена. Държавата все още е в разгара на пандемията. Сегашните планове са сезонът да приключи в началото на Август, което ще даде време на УЕФА да организира Шампионска лига и Лига Европа преди леко отложения старт на сезон 2020-2021 през Септември.

Денят, в който беше взето решението да се ползва системата за разпределения на точките, беше наречен „денят, в който умряха мечтите“. Да, Ливърпул ще бъде шампион, но клубовете в дъното на класирането винаги ще помнят, денят в който разбраха, че бягствот от изпадане е невъзможно.