Лестър се подготвя за рестарт с тренировка на празен стадион

Лестър Сити ще проведе тренировка на празния стадион „Кинг Пауър“, за да подготви своите играчи за мачове без фенове, когато Висшата лига се възобнови този месец, заяви мениджърът Брендън Роджърс.

Английското първенство, което не играе от 13 март поради пандемията COVID-19, ще се възобнови на 17 юни, като всички мачове ще се играят при затворени врати.

„Ще имаме няколко тренировки на собствения си стадион, преди да играем на него официални мачове. Ще тренираме на „Кинг Пауър“, така че футболистите да почувстват и да усетят разликата“, каза Роджърс пред британските медии.

Висшата лига проучва използването на аудио ефекти от компютърно генерирани „фенове“, за да се подобри обстановката на терена по време на игрите при затворени врати, но Роджърс каза, че няма как играта да е същата без фенове.

„Абсолютно не. Не може да бъде“, каза Роджърс.

„Въпреки всичко, ние ще правим това, което трябва да правим. Интензивността и ангажираността на играчите ще съществува. Бихме искали нашите привърженици да са на стадиона, но нямака да са там.“

„Ще имаме кауза, за която ще се борим. Те може да не са с нас на стадиона, но милиони хора ще гледат, хиляди поддръжници на Лестър по целия свят … ние имаме задължение към тях да им покажем най-доброто, което можем “.

Лестър е трети в лигата по 53 точки, четири зад второ класирания Манчестър Сити, които са изиграли мач по-малко.