Капитанът на Астън Вила Джак Грийлиш изкупва грехове чрез благотворителност

Капитанът на Астън Вила Джак Грийлиш казва, извършва благотворителна дейност, за да се поправи грешката си, след като беше дисциплинирно наказан от клуба за игнориране на правилата за изолация по време на пандемията COVID-19.

Британските медии съобщиха, че полицията на Уест Мидландс е започнала разследване, след като полузащитникът е бил на снимка, как напуска имение в Бирмингам. Снимката е от пътнотранспортно произшествие през март.

24-годишният капитан се извини във видео, публикувано в Twitter, преди клубът да заяви, че ще го накажат дисциплинарно.

„Веднага разбрах, че трябва да изляза и да се извиня“, цитиран от Times. „Не исках да се крия зад изявление на клуба. Вече съм достатъчно възрастен и зрял, за да знам, че съм направил нещо грешно.

„Оттогава се опитвам да си държа наведена главата, да работя усилено и да върша колкото се може повече благотворителна работа.“

„Събрах пари след като продадох тениската си, която носех в мача срещу Бирмингам Сити“. Медийни съобщения посочват, че ризата е събрала над 55 000 паунда (62 910 долара) за Националната здравна служба и че Грийлиш също така е дарил 150 000 паунда на местна болница.

„Аз съм футболист, но съм и човек и като всички хора правя грешки“, добави Грийлиш. „Аз съм пример за подражание на много хора, особено на малки деца, които трябва да виждат пример в мене, когато ме погледнат.“