Как да изберете подходящият типстър?

Типстъра, това е човека който ви дава съвет на кой отбор или на кое събитие да заложите. Ако искате, може да го наречете спортен гадател.

Думата „типстър” идва от английската “tips” – съвети.

Защо Ви е нужен типстър? По принцип не ви е нужен, ало съумявате да правите печеливши прогнози. Ако не можете, навярно ще поискате съвет от по-опитните в областта на прогнозите. Типстъра е човека, които би трябвало да ви предложи съвети за да имате по- голяма печалба от това, което вие бихте могли да спечелите, следвайки само Вашите си залози.

Този тип услуги може да са безплатни , а може и да си плащате с надеждата, че платените услуги са по-добри. При мене можете да ги намерите в радел „Прогнози”.

Плащайки на който и да е типстер, вие рискувате. И при това не малко. В ролята си на съветник, той нищо не рискува, освен репутацията си. Вие рискувате собствените си пари.

Да намалим този риск и да направим сътрудничеството с типстерите по- приятно.

1. Огледайте се. В Интернет стотици специалисти предлагат съвети за залагане на европейски футбол, американски футбол или други видиве спорт. Не се отказвайте, до като не намерите минимум 10 типстера правещи залози в нтересуващата Ви област.

2. Преценете архива на намерените от Вас спортни гадатели. Много спецове „малко поокрасяват“ своята статистика. Попитайте из форумите за резултатите на едни или други типстери. Не се бойте да затънете в информация. По- добре да е в повече, от колкото да липсва.

3. Много предлагат безплатни съвети. Възползвайте се от тези предложения. Не губите нищо, а в същото време ще можете да се прецените как мислят и действат типстерите. И съответно да направите своите изводи.

4. Не плащайте за много големи периоди. За начало, най- много месец. Оценете качеството на работа. Вие винаги ще можете да предплатите отново нов период. Ако прогнозите не струват- няма да плащате отново.

Поменете, в областта на залозите, платените услуги не винаги са по-добри от безплатните. Не гледайте процента на познатите прогнози, а финансовия баланс. Няма голяма полза от 75% познаваемост на коефициент 1.15 – 1.20. Само една загуба след няколко подобни успешни залога ще ви занулят баланса.

Ако в архива виждате само имена на отбори, прогнози и резултат на срещата – безполезно е. Трябва да има най-малкото коефициента на прогнозата – това вече е по- сериозен подход. Ползвайте Плоската стратегия и изчислете ROI. Не се доверявайте. Проверявайте.

Много рядко ще намерите конкретни предложения с прогноза, система за залагане и финансова стратегия, която да ползвате. Трите неща са здраво обвързани. Много пъти съм го казвал, не може всеки път да се правят успешни прогнози, но ако се ползват правилните системи за залагане и евентуално подходяща стратегия, няма да губите пари.

Ето ви няколко примера за подвеждаща информация при типстърите.

Пример 1: В платения сайт на privateodds.com може да видите следното:

Не се подвеждайте. Това не означава, че ще получите 6 прогнози с общ коефициент 23.50. Когато платите 50 евро за 1 година (разумна цена) ще ви дават всеки ден 15-20 прогнози с хубави коефициенти. От тях 10-12 (примерно) ще спечелят. На другия ден ще видите с рекламна цел в началната страница нещо подобно на горната снимка. Всички печеливши селекции ще бъдат в един мултибет с общ коефициент. Изглежда много добре, нали?

Има един проблем. Вие няма да знаете кои селекции да обедините в мултибет за да спечелите. На практика, прогнозите им са безполезни.

Пример2: В сайта blogabet.com има безплатни и платени прогнози. Всеки може да си избере кого да следва. За да проверите възможностите на типстърите може да отворите профила им. Там има информация за средния коефициент, който ползват в прогнозите си. Да, но не е средния печеливш коефициент, а средния ползван коефициент. Ползата от подобна информация не е голяма.

Бъдете внимателни. Успех.