Nuno Espirito Santo се подготвя за 150-та игра на Вълците

Привържениците на Уулвърхемптън могат да бъдат извинени, че приеха скептично новия треньор, когато Nuno Espirito Santo им беше представен преди три години.

В крайна сметка той беше третият треньор за 10 месеца, нает от новите китайски собственици Fosun. Той получи задачата да върне клуба на Midlands във Висшата лига, след като отпадна през 2012 година.

Вълците току-що бяха завършиха на 15-то място в първенството при Пол Ламбърт.

Денят, в който Еспирито Санто (Светия Дух) прекрачи прага на Вълците, може би стана най-важният в най-новата история на клуба.

Тази събота Вълците са домакин на Арсенал и това ще бъде 150-тата игра на бившия треньор на Порто. Ако спечелят те ще добавят 3 точки в актива си и ще се изравнят с класираните на трето място Лестър Сити във Висшата лига и истината е, че малко хора биха били изненадани.

За феновете на Вълците, Еспирито Санто вече е техният „Специален“.

По време на трансферния пазар, ‘Nuno’ беше подкрепен от собственицте на отбора и се обърна към собствената си страна, за да доведе португалския полузащитен дует Рубен Невес и Diogo Jota, и френския защитник Willy Boly.

Вълците успяха през сезон 2017-18 г. да се върнат във Висшата лига и завършиха на седмо място в първия си сезон след завръщането си и се класирахае за Лига Европа.

Плеймейкърът ветеран Жоао Моутиньо помогна за осъществяването на плановете на Еспирито Санто, докато подписването с крилото Адама Траоре, взет от Барселона, се оказа ход „право в десятката“. Скоростният му дрибъл е ужасяваща гледка за противноковите защитници, а испанецът е живо доказателство за това как талантливият играч се нуждае от правилния треньор, за да отключи потенциала си.

Същото може да се каже и за капитан Конор Коди. Бившият играч от младежкия тим на Ливърпул типизира подхода на Вълците, като се представя като интелигентен „чистач“ в задната част на защитата.

„Когато за пръв път дойдох тук, беше трудно, защото клубът беше напълно различен от този, който е в момента“, заяви Коуди, който се присъедини през 2015 г. пред сайта на клуба. „Висшата лига изглеждаше отдалечена на милион мили, когато за пръв път дойдох. Поглеждайки назад, виждам, че всичко беше невероятно. Откакто дойдоха новите собственици на клуба и новият треньор, всичко е невероятно. Всички знаят своите роли и отговорности. Всеки в тази съблекалня е умен футболист. Имаме уникален отбор.“

Вълците спечелиха и трите мача след възобновяването на мачовете след тримесечното спиране поради пандемията на COVID-19. Те са спечелили пет от последните си шест мача и са непобедени в осем мача от лигата след поражението с 2: 1 от Ливърпул на 23 Януари.

Те не са спечелили само два пъти в последните осем мача и Espirito Santo се стреми към още по-добро представяне.

„Винаги има какво да се подобри, а най-трудно е да се поддържа достигнатото ниво на ефективност“, каза той. „Ще трябва да намерим нови решения и ще трябва да се преоткрием за трудните предизвикателства.“