FIFA трябва да избира из между три оферти за Световната купа по футбол за жени през 2023 г.

Управляващият орган на FIFA ще реши коя от три оферти е най-добрата относно следващия домакин на Световнто първенство по футбол за жени, което ще се проведе през 2023 г. Това ще стане по време на онлайн заседание на неговия управляващ съвет на 25 юни.

FIFA каза в изявление https://www.fifa.com/who-we-are/news/fifa-women-s-world-cup-2023tm-bid-evaluation-report-publisher-three-bids-submitt в сряда че е получила официални „оферти“ от трима претенденти – Колумбия, Япония и съвместна оферта Нова Зеландия-Австралия.

Бразилия оттегли кандидатурата си в понеделник, като заяви, че правителството не смята за разумно да предлага финансови гаранции в разгара на пандемията COVID-19.

Турнирът през 2019 г. във Франция счупи рекорди по отношение на телевизионната аудитория и беше разглеждан като най-гледаното издание досега.

Качеството на офертите е свидетелство за огромния импулс, който женският футбол генерира и с нетърпение очакваме да надградим това, за да изведем женския футбол на следващото ниво на Световното първенство на жените през 2023 г.“, каза генералният секретар на ФИФА Фатма Самура.

По материали на eurosport.com