Emre Can: Санчо трябва да „порасне“ и да внимава с прическите си

Emre Can казва, че съотборникът му в Borussia Dortmund Jadon Sancho трябва да „порасне“ след като получи глоба за нарушаване на правилата при посещение на фризьор по време на Ковид ограниченията.

Санчо и съотборникът му Мануел Акаджи бяха глобени с неуточнена сума от Немската футболна лига (DFL) за това, че не са носили маска за лице по време на посещение на фризьор тази седмица.

20-годишният Санчо определи решението като „абсолютна шега“, но Кан – който вкара единствения гол при победата на Дортмунд над Херта Берлин в събота , казва, че нападателят трябва да бъде „малко по-умен“.

„Джадън се нуждае от малко напътствия. Той е страхотно момче извън терена. Вярно е, че се разбирам много добре с него“, каза пред Sky Германия.

„Ние като екип също носим отговорност. Не се дразним от него. Знаем, че той трябва да бъде по-дисциплиниран в някои неща. Но той също знае това. Не мисля, че той прави това нарочно, за да създаде скандали. Може би не го осъзнава. Има нужда от хора, които да го ръководят. Точно за това средата в която живее е много важна.“

DFL заяви, че и двамата играчи са нарушили здравните препоръки, които клубовете и играчите на Бундеслигата трябва да спазват , след като лигата се рестартира 16 Май на фона на пандемията COVID-19.

Общо шестима играчи в Дортмунд, включително изгряващата звезда Санчо и Аканджи, подстригаха косата си при гостуващ фризьор, който след това помоли някои от тях да се снимат с него.

„Ясно е, че професионалните играчи също трябва да си подстрижат косата. Но това трябва да се случва в съответствие с наложените медицински и хигиена мерки“, се казва в изявление на DFL.

„Глобите не са срещу клуба, който не се счита за отговорен в този случай.“