Система Първо полувреме / Краен изход v.1

Система „Първо полувреме / Краен изход“ v.1

Направен е анализ на 89 игри от Английската Premier Leage за един сезон и е забелязана интересна възможност на базата на статистиката на резултатите за първо полувреме и краен резултат.

Ще разгледаме срещите където единият отбор води първото полувреме, но срещата завършва равна. Обикновенно коефициентите за такива ситуации са над 13.00. Коефициентите са различни при различните букмейкъри (по-високи са при on-line залаганията), но средно са около 15.00 – 17.00.

В таблицата са показани резултатите от разглежданото първенство.

Кръг 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Total
2/X 1 1 2 1 0 1 1 1 0 8
1/X 0 0 1 1 2 0 2 1 1 8
Всичко 1 1 3 2 2 1 3 2 1 16

Разгледани са 9 кръга от сезона.

Съществуват 3 системи за залагане:

  1. Залагаме на победа в първото полувреме на домакинския отбор във всяка среща и на равен за краен резултат.
  2. Залагаме на победа в първото полувреме на гостуващия отбор във всяка среща и на равен за краен резултат.
  3. Залагаме на победа в първото полувреме и на двата отбора във всяка среща и на равен за краен резултат.

Резултатите са следните за съответните случаи:

  1. Залагате 89 единици и си връщате 136 единици -> печалба 52.8%.
  2. Залагате 89 единици и си връщате 136 единици -> печалба 52.8%.
  3. Залагате 178 единици и си връщате 272 единици -> печалба 52.8%.

Това предполага, че можем да залагаме във всички срещи по тази система. Има и изключения- ако много силен домакин посреща много слаб гост, можем да пропуснем залога за госта и да спестим по този начин малко средства.

Тази система е дългосрочна и реална печалба може да се очаква при продължително залагане в много кръгове от едно първенство. Това по-горе е само един пример с някаква лига в някакъв преден сезон. Не започвайте от утре с Английската Premier Leage.

Пример:

Ако в едно първенство има 16 отбора, това означава, че в един кръг ще се играят 8 срещи. Ако елиминираме поне 2 мача като неподходящи за залог и заложим по 1 лв на всички други отбори по тази система (1/Х и 2/Х) ще заложим 14 лв [ (16-2) х 1 лв = 14 лв]. При само една правилна прогноза ще имаме 2-3 лв печалба.

Ако загубим, не се отказваме и продължаваме залагането. След един по- дълъг период от време, можем да очакваме около 50% печалба.

Един съвет. Не започвайте веднага да прилагате тази система с първото ви попаднало пред погледа първенство. Разгледайте стаистиката предходния сезон. Още по-добре да разгледате срещите през първата половина на текущия сезон и да се включите във му втората половина, ако забележите положителни за вас тенденции.

Този тип статистически системи крият в себе си опастности. Това, че нещо се случвало, не значи, че ще продължи да се случва. Проверявайте, анализарайте, тествайте и тогава правете реални залагания.