Футболна прогноза и предложение за залог за 16.07.2020

Държава: Норвегия

Лига: Елитсериен

Отбори: Старт – Розенборг

Последните 5 сезона отбора на град Кристиансан, Старт, постоянно сменяше лигите: 2016 Елитсериен, 2017 Дивизия 1, 2018 Елитсериен, 2019 Дивизия 1, 2020 Елитсериен. След 7 мача 0-3-4 сякаш Старт отново рано-рано се насочват към позиция за смяна на лигата.

Старт започнаха с 2 равенства срещу Стрьомгодсет (11*) като гости и Сандефьорд (2-ри в Дивизия 1) у дома, загубиха в къщи от Молде (1) и ОДДС (4), като гост на Хаугесунд (7) , последва домакинско равенство срещу Викинг (5) и последно загубиха като гости на Сарпсборг (12).

* Класирането е от края на миналия сезон.

Старт ще намерят своето правилно място в Елитсериен и ако се доверя на горепосочените резултати, то мястото им е в последната третина на класирането. В момента, временно са на предпоследна позиция, но все пак трябва да отбележим, че Молде, ОДДС и Викинг не са случайни отбори.

Треньорът Джои Хардарсън и капитанът на Старт Мартин Рамсланд се надяват да вземат първите 3 точки за сезона. Връщат се след възстановяване няколко важни играчи, като Рамсланд, Боруфсен и Арему. Капитанът им Мартин Рамсланд изигра първите си 30 мин за сезона в последната среща и сега всички всички се надяват Старт да покаже истинските си възможности в двубоя с Розенборг.

За текущия сезон Старт имат като домакини 0-2-2, а като гости 0-1-2. Отбелязали са у дома средно 1.25 гола, а са допуснали средно 2.75 гола. При общо 7 изиграни срещи е смешно да се говори за статистика, а по-скоро тези цифри са за някаква много обща представа на ситуацията.

Розенборг е един от най-успешните отбори в Норвегия. Миналия сезон завършиха трети. Футболистите от град Тронхайм (800 км северно от южния град Кристиансанд) започнаха колебливо новия сезон. Направиха равен с Кристиансунд (6) у дома, загубиха като гост от Молде (1) и у дома от Будьо/Глимпт (2), победиха като гост Бран (9), имаха равенство у дома с Валеренга (10), победиха като гост Стабек (8) и у дома Стрьомгодсет (11).

В момента Розенборг са на 6-та позиция, според статистиката играта им се подобрява. Последните им 2 победи са с класическото 3:0.

За 7 кръга, у дома постигнаха 1-2-1, а като гост 2-0-1. Имат средно отбелязани 1.67 гола и допуснати средно 0.67.

Въпреки заканите на Старт, че в тази среща те положително ще изненадат феновете си, прогнозата ми е за победа на Розенборг. Предвид игрите на домакините, може би има много малък шанс за равенство, но считам, че Розенборг е в по-добра временна форма и няма да допусне равен резултат. Ще заложа на победа с 2 гола, но ще се застраховам, ако мача завърши само с 1 гол победа за гостите.

Прогнозата ми ще реализирам чрез залог Азиатски хендикап AHC Розенборг (-1.0) с коефициент 2.075. Ако Розенборг победят с 2 и повече гола ще имам печалба, ако спечелят само с 1 гол преднина, ще ми върнат сумата на залога.

Залог: AHC Розенборг (-1.0), К = 2.075, Stake = 10 лв – Lost


Резултат: 0-0