Футболна прогноза и предложение за залог за 14.07.2020

Държава: Англия

Лига: Висша Лига

Отбори: Челси – Норич

„Pride of London“ (Гордостта на Лондон) посреща „Канарчетата“ от град Норич. Двата отбора имат абсолютно различни цели. Челси иска да задържи третото място или поне да гарантира участието си в Шампоинска лига. Няма сила, която да спаси Норич от отпадане и вероятно целта им е да паднат достойно в този мач, каквото и да означава това.

Челси е на 1 точка над Лестър (4), на 2 точки над Манчестър Юнайтед (5), но с мач по-малко, 5 над Уулвърхямптън (6), 6 над Шефилд Юнайтед (7) и 8 над Тотнъм (8). Това е конкуренцията в следващите 3 кръга. Теоретически, всеки от тях може да измести Челси.

„Pride of London“ след този мач ще гостуват на Ливърпул и ще посрещнат у дома Уулвърхямптън. Трудно е да се повярва, че могат да вземат 6 точки от тях. За целта, Челси ще трябва да победи Норич в настоящата среща (и то с повече голове) и като минимум от изискванията към тях.

След възстановяването на срещите, Челси имат 4-0-2 и това им позволи да преминат от 4-та на 3-та позиция.

У дома имат 9-3-5, а като гости 9-3-6. Отбелязали са 1.6 гола средно в домакинствата си и са допуснали средно 0.9 гола.

Норич са в серия от 7 загуби и това им затвърди последното място в класирането. Имат 9 точки по-малко от предпоследните и отпадането им от елита е сигурно. Тази среща е протоколна за Канарчетата, освен ако не искат да показват чест и доблест.

Като домакини имат 4-3-11, а като гости 1-3-13 и това ги прави желани гости, т.е. последни са в класирането като гости. Отбелязали са средно 0.4 гола, а са допуснали средно 1.9 гола.

Статистиката показва, че победа на домакините ще е с около 2 гола. Предвид важността на победата за Челси и липсата на стимул за игра от страна на Норич, считам, че разликата може и да е 3 гола.

Прогнозата ми е победа за Челси с 3 гола и много малка вероятност за победа с 2 гола. За целта ще ползвам за залог Азиатски Хендикап AHC Челси (-2.25) или (-2.0, -2.5) с коефициент 1.88. Ако Челси победи с 3 гола ще имам печалба, ако победи с 2 гола, ще ми върнат половината от сумата на залога.

Залог: Азиатски Хендикап AHC Челси (-2.25), К = 1.88, Stake = 10 лв – Lost

Резултат: 1-0