Футболна прогноза и предложение за залог за 11.07.2020

Държава: Испания

Лига: Ла Лига

Отбори: Атлетико Мадрид – Реал Бетис

Атлетико Мадрид посрещат севилския клуб Реал Бетис (зелено-белите, както ги наричат). Столичани не са губили на собствен терен от Бетис от 2013 г, в продължение на 8 срещи (7-1-0)., включително веднъж и за Купата на краля. Това е само любопитна статистика. без никакво значение за настоящата среща.

От загубата им като гост на 1 Феруари от Реал Мадрид до сега в продължение на 13 срещи нямат загубен мач (7-6-0).

От 1 Декември, след загубата им като домакини от Барселона, до сега в продължение на 11 срещи нямат загуба у дома (9-2-0).

Атлетико Мадрид се борят за 3-тото място. Имат 3 точки пред Севиля и 6 пред Виляреал. След този мач ще бъдат гости на Хетафе (6) и домакини на Реал Сосиедад (7) – два трудни мача с отбори, които се борят за достъп на Европейските терени.

Конуренцията Севиля (един мач по-малко) ще играе като гости с Атлетико Билбао (9), у дома с Майорка (18), като гости с Реал Сосиедад (7) и у дома с Валенсия (8). Нека предположим, че имат едни сигурни 3 точки с Майорка, то останалите срещи са също толкова неизвестни като резултат , както мачовете на Атлетико Мадрид.

В тази ситуация, след изтърваните точки в последните 2 гостувания, ако Атлетико Мадрид желаят 3-тото място, победата срещу Бетис е задължителна.

Като домакини имат 11-5-1, а като гости: 5-10-3. Отбелязали са като домакини средно 1.53 гола, а са допуснали средно 0.6 гола. Заедно с Реал Мадрид и Атлетико Билбао имат най-малко допуснати голове (10).

Бетис са на 13-то място, с 12 точки над зоната на изпадащите, т.е. над Майорка, която е с мач по-малко.. В оставащите срещи (3 за Бетис и 4 за Майорка), зелено-белите практически нямат заплаха за напускане на Ла лига. Всичо друго свързано с класирането е въпрос на престиж.

След рестарта на първенството, в последните 8 срещи имат 2-2-4. Тези резултати ги закрепиха стабилно на 12-13 позиция. От 11 януари до сега нямат победа като гост в продължение на 9 срещи (0-3-6). Равенствата са с отбори от последната третина на класирането.

Като домакини имат 9-4-5, а като гости: 1-7-9. Отбелязали са като домакини средно 0.82 гола, а са допуснали средно 1.76 гола.

Четейки отново всичко, стигам до извода за сигурна победа на домакините. Статистически очакваната победа е с един гол, но при описаните обстоятелства, ще заложа на 2 гола разлика.

Прогнозата ми е победа на Атлетико Мадрид с 2 гола разлика. Ше използвам за залог Азиатски хендикап AHC (-1.0) с коефициент 1.84. Ако домакините победят с 2 гола и повече, ще взема пълната печалба, ако победят с 1 гол, ще ми върнат сумата на залога.

Залог: AHC Атлетико Мадрид (-1.0), К = 1.84, Stake = 10 лв – Stake Refund

Резултат: 1-0