Футболна прогноза и предложение за залог за 21.06.2020

Спорт: Футбол

Държава: Испания

Лига: Сегунда

Отбори: Расинг Сантандер – Тенерифе

Расинг Сантандер са последни в класирането 9 кръга преди края на сезона, но не се предават. От 18 кръг до 26 кръг имаха 9 срещи без победа (0-5-4) и това ги „закопа”. Последваха:

победа като гост над Алмерия (втори в класирането),

загуба у дома от Спортинг Хихон (във възходящ тренд към този момент),

загуба като гост на Малага (също бяха в подем),

– домакинско равенство срещу Сарагоса (втори в класирането)

победа като гост над Нумансия (конкуренция от зоната на изпадащите)

загуба у дома от Луго (конкуренция от зоната на изпадащите)

равенство като гост на Жирона (от Топ 6)

Всичко това ми говори, че Сантандер полагат максимални усилия за да подобрят положението си, но не са последователни в усилията си във всички срещи. Личи амбиция срещу класните отбори и липса на такава срещу не чак толкова силни тимове.

Като домакини (2-9-5) показват почти същите ресултати като гости (2-8-7). Имайки предвид, че двете победи като гост с в последните 7 срещи, продължавам да си мисля, че тима здраво ще натисне Тенерифе у дома. Ако не поведе в първото полувреме, то поне ще задържи равенството. След 45-ата минута ще има голове.

Тенерифе изкараха няколко седмици в зоната на изпадащите и се активизираха. От 22 кръг имат W L W D W W D W L W L D и това им създава като цяло положителен тренд в класирането с лек спад в последните 2 срещи след рестарта на първенството – загуба като гост и равенство у дома от два отбора с техните възможности.

Тенерифе като гост имат 6-7-4, а като гост 4-3-9, което чисто теоретично ни подсказва, че се чувстват по сигурни на острова си, отколкото като гости.

Букмейкърите дават леко предимство за гостите (2.45), но предвид амбицията на домакините да се измъкнат от дъното и лекия спад на усилията на Тенерифе след подновяването на срещите, се съмнявам гостите да вземат нещо повече от 1 точка.

Ще използвам тази среща за да ви покажа един не много добре познат маркет – Азиатски хендикап (+0.75) или понякога се изписва като (+0.5, +1.0). Коефициента в случая е 1.375. Да малък е, но вижте какво покрива:

При победа на Сантандер – печеля.

При равенство  – печеля.

При победа на Тенерифе с 1 гол разлика – връщат ми половината от залога.

При победа на Тенерифе с 2 и повече гола – губя.

Първите две условия се покриват и от Double chance 1X (1.53). Губейки част от печалбата (0.155) с по-малкия коефициент (1.375) при AHC (+0.75), аз се застраховам частично при победа на Тенерифе с 1 гол- връщам си 50% от залога.

Може да застраховате на 100% победата на госта с 1 гол, но тогава печалбата още ще намалее защото коефициента в този случай е 1.225 за маркет AHC (+1), т.е ще загубите само, ако Тенерифе победи с 2 и повече гола разлика.

Това е красотата на Азиатския хендикап, много точно може да обхване вашите очаквания. Всичи други маркети казват „ще се случи или няма да се случаи“, при AHC имаме случване на нещата с процент вероятност.

В ситуация като в тази среща, типа залог, който съм избрал много добре съответства на очакванията ми- равенство или изненадваща победа за домакините и лека застраховка (50% загуба), ако госта победи с 1 гол. Не допускам победа за Тенерифе с много голове.

Total Stake = 10 лв

1. AHC (+0.75) за Сантандер, К1 = 1.375, Stake1 = 10 лв

Possible Payout = 13.75 лв

Possible Profit = 3.75 лв


Резултат: 1-2 (0-1)

Payout: 5 лв