Футболна прогноза и предложение за залог за 14.06.2020

Дата: 14.06.2020

Спорт: Футбол

Държава: Беларус                                

Лига: Висша Лига

Отбори: Рух Брест – ФК Витебск

Ще нароча неделята като ден на равенствата. Има два вида равенства, такива „по случайност”, когато 90 минути единия отбор е по-добрия, но в края на мача другия тим се активизира и изравнява резултата. Това са трудни за предсказване равенства. Другия тип са при отбори с изравнени към момента на срещата възможности. По принцип, равенствата са трудни за разгадаване, но аз ще си опитам шансовете си за срещи от втория вид.

Започвам от Висшата лига на Беларус. Рух Брест и ФК Витебск от 6 кръга се движат почти като Сиамски близнаци.

Рух Брест през този сезон за 12 мача имат резултати (W-D-L) 3-6-3. В последните 10 мача (6 Юни, Април и Май) 2-6-2. През Май и Юни за 6 срещи: 1-4-1. Отбора ни учудва с постоянството в представянията си. Като домакини са по-неубедителни, отколкото като гости, където извоюват 2 пъти повече точки. Като домакини са дефанзивни и с много ниска резултатност, като това е особено силно проявено в първото полувреме.

Витебск също за 12 мача имат резултати 3-6-3, но с тази разлика, че равенствата им са в последните 5 срещи. Домакинските им срещи са срещу лидера Бате Борисов, Динамо Минск и Шахтьор, все отбори с по-големи възможности от Витебск. Като гости правят 3:3 с БГУ Минск и 1:1 с Белшина, отбори от двата края на класирането.

Витебск нямат победа като гост в този сезон. Според мене, те вземат максимума според възможностите си и като домакин и като гост, с тази разлика, че силата им е в домакинските срещи. Очаквам нулево равенство в тази среща. Рискова прогноза, защото ако някой от двата отбора успее да вкара гол (по-вероятно Витебск), изравняването ще е невъзможно.

1/ Залог 1: 1Х2, Х, К1 = 3.00, Stake1 = 3.37 лв

Държава: Южна Корея                       

Лига: К-лига 1

Отбори: Гуангжу – Бусан Парк

Другите Сиамски близнаци са Гвангжу и Бусан Парк от дъното на К-лигата на Южна Корея в първите 5 кръга на първенството. Гвангжу започнаха с 3 загуби, последвани от равенство като домакини на втория във временното класиране Улсан Хюндай и победа като гост над Суон, от същото ниво като тях.

Бусан Парк също започнаха с 2 загуби и направиха 3 последователни равенства, като започнаха с Улсан Хюндай като гости, Суон като домакин и последно отново като домакини на по-добър от тях тим.

Двете загуби на Гвангжу и Бусан Парк са много идентични, в смисъл къде и с кого са играни. Това също ще добавя като аргумент в кошницата за предполагаемо равенство.

Само 5 срещи са прекалено малко да се правят предвиждания за бъдещето, но като временна форма двата отбора показват почти равни възможности.

2/ Залог 2: 1Х2, Х, К2 = 3.10, Stake2 = 3.26 лв

Когато се играе за равенства и коефициентите са около и над 3, за предпочитане е да се ползва застраховаща система с 3 срещи . За целта ще разгледам още една прогноза.

Държава: Испания                               

Лига: Сегунда

Отбори: Депортиво Ла Коруня – Спортинг Хихон

Депортиво Ла Коруня от 21 кръг започна успешна поредица от 7 победи и успя да се измъкне от последното място в класирането. Последваха 2 равенства у дома и 2 загуби като гост. В момента отново са в групата на изпадащите. Отбора е в подем, но с изключение на домакинската победа над Кадиз, останалите победи не са в „зоната на чудесата”. Погледнато глобално, Ла Коруня взема максимума според възможностите си, а те са 5-6-4 като домакин и 3-5-8 като гост.

Спортинг Хихон се движи между 10 и 16 място събирайки точки предимно от домакинските си срещи 8-4-4 и по-плахо в гостуванията си 3-4-8.

Имаме сблъсък на домакин в „условен” подем и традиционен „домакински” отбор като гост. Първото полувреме ще е нулево равенство с голяма вероятност, но след 45-ата минута се надявам да не се промени нищо. Домакините имат шанс да поведат и изравняването ще е почти невъзможно. Въпреки малките ми опасения, ще заложа на равния резултат.

3/ Залог 3: 1Х2, Х, К3 = 3.00, Stake3 = 3.37 лв


Total Stake = 10 лв

Possible Payout = 30.33 лв

Possible Profit = 20.33 лв

Average odds = 3.03


Резултат:

 Рух Брест – ФК Витебск: 0-1 (0-1) – Lost

Гуангжу – Бусан Парк: 3-1 (0-1) – Lost

Депортиво Ла Коруня – Спортинг Хихон: 0-0 – Won

Payout = 10.11 лв

Profit = 0 лв