Меси: Футболът никога повече няма да бъде същият

Лионел Меси вярва, че футболът „никога повече няма да бъде същият“ в резултат на пандемията на коронавирус, тъй като футболистите ще ползват различен начин на тренировка.

Меси и неговите съотборници в Барселона ще се върнат към тренировките с пълен контакт в понеделник. Досега тренировките са били в две групи до 14 играчи.

Ла Лига ще се завърне на 11 юни на затворени врати. Меси смята, че ефектите от пандемията на коронавирус не са краткосрочни, считайки, че животът да бъде различен от този момент напред.

„Мисля, че имаше много негативни неща в тази криза, но не може да има нищо по-лошо от това да загубиш хората, които обичаш най-много. Това създава огромно безсилие в мен и ми се струва най-несправедливото нещо от всичко възможно“, каза Меси пред El Pais.

„Повечето от нас остават със съмненията какъв ще бъде светът след всичко това, което се е случило. Отвъд затвореността и ситуацията, която ни изненада, много хора изживяха наистина тежък период. Пандемията повлия на хората, които загубиха семейството и приятелите си и дори не можаха да ги видят.

„Връщането към тренировки, състезания и това, което преди беше нормално, сега ще трябва да започне отново, но постепенно. Ще бъде странна ситуация за нас и за всеки, който трябва да промени обичайната си работна динамика.“