Мбапе и Роналдо, има ли място за двамата в Ювентус?

Необходим ли е този брак?

Real, Real, Real … Винаги името е едно и също, когато говорим, ако Kylian Mbappe, ако той трябва да напусне PSG. Разбира се, Белият балет иска френския блудник и той ще има шанса да играе за един от най-големите клубове в света и ще е ръководен от Зинедин Зидан. Но защо и да не последва стъпките на Зизу и да се отклони от пътя за Испания, като стъпи в Италия, за да започнете с първия си международен опит извън Франция.

Самият Зидан никога не пренебрегва значението, което има времето му прекарано в Торино за кариерата му, Ювентус са и остават един от големите европейски клубове. Те са непрекъснат претендент за най-високото отличие в Серия А в Италия. Ювентус би могъл да бъде перфектната стъпка за Мбапе.

Има много причини, този бракда има смисъл, но мечтата ни е да видим Мбапе и Роналдо да играят заедно. Освен това можете да добавите и Paulo Dybala. На практика, на терена тази комбинация дори може да е по-лесна, от колкото сега, когато го правим на теория.

Възможни системи за игра

  • 4-3-3

Класика със дефанзивен полузащитник, който да поддържа атакуващата ос. И така, кой къде отива? Dybala е лесен, той е най-щастлив, когато е в ляво, но какво да правим с Роналдо и Mbappe? И двамата могат да играят напред в широчина. За да се запази силата на Роналдо, може би е най-смислено да го пуснем в средата ,а Мбапе да играе в широчина. Но Роналдо всъщност не е централен нападател, Мбапе всъщност не е крило и не е Дибала. Има и по-добър начин да комбинираме тези играчи.

  • 4-4-2

Феновете на Дидие Дешам знаят, че не е абсолютно нелепо да си представим, че Блез Матуиди ще играе отляво, а Мбапе отдясно, а след това Роналдо и Дибала заедно в атака. Това е същата основа на 4-4-2, която направи Лес Блеус успешен на Световното първенство през 2018 година. Проблемът е, че в крайна сметка ще възникне същия дебат за Мбапе, както и в националния му отбор. Да не би в тази схема да не успее да използва максимума на даденото му от Бога? Същото може да се каже и за Дибала. Явно, това не е решението.

Избрана формация: 4-3-1-2

  • Strenghs

Със сигурност в тази схема има най-много компромиси. Дибала ще играе през средата и двамата играчи пред него наистина трябва да впрегнат творческите му способности, както и да му предоставят място за нахлуване. La Joya би донесъл някаква толкова необходима креативност на Ювентус, която толкова често липсва. Мбапе и Роналдо също са в предпочитаните си позиции, докато имат атакуващия полузащитник зад тях. Това понякога се случва с Гонсало Игуаин през този сезон, но Мбапе предлага много повече от аржентинеца.

Това е система, която изисква дисциплинираност за да бъдете успешни, както и да разполагате с подходящите играчи. Въпреки това Юве е добре оборудван да го направи с играчи като Миралем Пянич, Родриго Бентанкур, Адриен Рабиот или Матуиди. С тези играчи в средата Ювентус може да балансира като и да подкрепя атакуващото трио в последната трета на атаката, докато все още може да има достатъчно прикритие в защита. Отвън е лесно да си представим, че Алекс Сандро и Хуан Куадрадо взривяват нагоре и надолу по фланговете. Тази формация не помага само на трите звезди, а на целия екип.

  • Слабости

Въпросът е за стила на играт както на Мбапе, така и на Роналдо, които са склонни да да играят с нападател навсякъде, където е възможно. „Може би липсва фокусна точка“, казва Фурлан.

„Освен това, успеха на тази система зависи и от предпочитанията на вашия отбор. Мбапе предпочита да влезе в последния етап на таката, когато отборът му вече завзел половината на противника в дълбочина, да вдигне глава и да изиграе перфектните си пасове. “ От тази гледна точка ползата от Мбапе и Роналдо в тази схема не е очевидна.

Присъдата

Страхотен играч, който знае как да се адаптира. Мбапе вече доказа, че притежава качества, особено в националния отбор, където често играе на такива позиции, че да помогне на отбора. Той ще трябва да го направи отново, ако се премести в Торино, за да сключи партньорство с Роналдо. Точно затова ние обичаме този брак. Бихме искали да видим младата френска звезда да се справи с това предизвикателство, за да разшири още повече своите способности и да стане още по-добра. Няма граници за неговите възможности.

По материали от eurosport.com.