Клубовете от Ла Лига могат да с върнат към пълноценни тренировки от понеделник

Клубовете в първите две футболни дивизии на Испания могат да провеждат пълни тренировки от понеделник (01.06.2020) за първи път след завръщането си в активност, след като действията бяха спрени през март поради пандемията на коронавирус, заявиха организаторите на Ла Лига.

„Клубовете ще започнат колективни тренировки на 1 юни след най-новата здравна заповед на правителството за облекчаване на ограниченията“, се казва в изявление на La Liga в събота.

Отборите се върнаха на индивидуално обучение в началото на май, преди да преминат към тренировки в групи до 10 играчи две седмици по-късно и групи от 14 играчи от миналия понеделник.

Първият мач след рестарта ще е на 11 юни, когато Севиля ще играе Реал Бетис. Мачовете могат да се провеждат всеки ден от седмицата, при затворени врати, докато сезонът не приключи на 19 юли.

Целият организиран футбол в Испания беше временно спрян на 12 март, тъй като вирусът опустоши страната, но скоростта на заразяване се забави значително. Тридесет и девет души са загинали през последната седмица в сравнение с броя на ежедневните смъртни случаи през дните на предните месеци, съобщи министерството на здравеопазването в петък.