Как да изберете подходящият типстер?

Тистера, това е човека който ви дава съвет на кой отбор или на кое събитие да заложите. Ако искате, може да го наречете спортен гадател.

Думата „типстер” идва от английската “tips” – полезни съвети.”

Защо Ви е нужен типстер? По принцип не ви е нужен, ало съумявате да правите печеливши прогнози. Ако не можете, навярно ще поискате съвет от по-опитните в областта на прогнозите. Типстера е човека, които би трябвало да ви предложи съвети за да имате по- голяма печалба от това, което вие бихте могли да спечелите, следвайки само Вашите си залози.

Този тип услуги може да са безплатни (можете да ги намерите в този сайт, в радел „Прогнози”), а може и да си плащате с надеждата, че платените услуги са по-добри.

Плащайки на който и да е типстер, вие рискувате. И при това не малко. В ролята си на съветник, той нищо не рискува, освен репутацията си. Вие рискувате собствените си пари.

Да намалим този риск и да направим сътрудничеството с типстерите по- приятно.

1. Огледайте се. В Интернет стотици специалисти предлагат съвети за залагане на европейски футбол. Десетки – на американски футбол. При другите видиве спорт ситуацията е аналогична. Не се отказвайте, до като не намерите минимум 10 типстера правещи залози в нтересуващата Ви област.

2. Преценете архива на намерените от Вас спортни гадатели. Много спецове „малко поокрасяват“ своята статистика. Попитайте из форумите за резултатите на едни или други типстери. Не се бойте да затънете в информация. По- добре да е в повече, от колкото да липсва.

3. Много предлагат безплатни съвети. Възползвайте се от тези предложения. Не губите нищо, а в същото време ще можете да се прецените как мислят и действат типстерите. И съответно да направите своите изводи.

4. Не плащайте за много големи периоди. За начало, най- много месец. Оценете качеството на работа. Вие винаги ще можете да предплатите отново нов период. Ако прогнозите не струват- няма да плащате отново.

Поменете, в областта на залозите, платените услуги не винаги са по-добри от безплатните. Не гледайте процента на познатите прогнози, а финансовия баланс. Няма голяма полза от 75% познаваемост на коефициент 1.15 – 1.20. Само една загуба след няколко подобни успешни залога ще ви занулят баланса.

Ако в архива виждате само имена на отбори, прогнози и резултат на срещата – безполезно е. Трябва да има най-малкото коефициента на прогнозата. Ако има и предожение за заложената сума – това вече е сериозен подход. Дори да няма изписани печалбите, ще може да си ги сметнете за да видите финансовия баланс на този типстер. Изчисленията се извършват с ползване на Плоската стратегия.

Много рядко ще намерите конкретни предложения с прогноза, система за залагане и финансова стратегия, която да ползвате. Трите неща са здраво обвързани. Много пъти съм го казвал, не може всеки път да се правят успешни прогнози, но ако се ползват правилните системи за залагане и евентуално подходяща стратегия, няма да губите пари.

За начинаещите играчи, а и не само за тях, по-важно е да не губят пари, от колкото да печелят постоянно. Знам статистиката на реалните залози в букмейкърските фирми. Печелят не повече от 9-10% от играчите в дългосрочен план, останалите губят. Само с прогнози няма да просперирате. Съчетавайте всяка една с правилната система за залагане.

Много трудно се избира подходящата за вас финансова стратегия. Не се надценявайте – ще фалирате. Не се подценявайте – ще печелите по-малко, от колкото можете. Пробвайте поне за един месец всяка стратегия, която считате за подходяща. Като пример ще ви дам, че аз съм откривал стратегия в тениса, която 2 месеца беше печеливша и след това отказа да работи за мене.

Не се доверявайте. Проверявайте.