Защо двойката Kalidou Koulibaly и Virgil van Dijk би работила страхотно в Ливърпул

Италианският футболен експерт Симоне Етерно казва, че Калиду Кулибали би процъфтявал във Висшата лига и дори може да бъде идеалният партньор в защита на Върджил ван Дийк в Ливърпул.

Говорейки за най-новия подкаст Game of Opinions, Етерно каза, че наборът от умения на защитника на Наполи ще се допълни и няма да се конкурира с този на Ван Дийк.

Съобщава се, че Ливърпул е имал оферта за 58 милиона паунда за 29-годишния защитник от Наполи, чийто собственик Аурелио Де Лаурентис по-рано заяви, че няма да приеме по-малко от 100 милиона евро (90 милиона паунда).

На въпрос дали партньорство Кулибали – Ван Дайк може да работи, Етерно отговори: „Според мен да. Тъй като Ван Дийк е човекът, който контролира отбраната, а Кулибали, както казваме в Италия, е ръката [тази, която изпълнява решенията]. „

Той добави: „Кулибали е видът защитник, който може да промени отбор, особено във Висшата лига. Той може да бъде абсолютно перфектен навсякъде.“

Етерно продължи, че Кулибали има рядка комбинация от качества, които биха го превърнали в предимство за всеки клуб.

„Трудно е да се намери защитник, който да може да се защитава интелигентно, да играе в центъра с мисълта за отбрана, но и да я реализира правилно“, каза той.

„Понякога имате ума или тялото. Кулибали обединява двете неща, които не са често срещани в Европа.“

Гостът на подкаста Пийт Шарланд каза, че има смисъл Кулибали да се присъедини към Ливърпул, при положение че има само един голям трофей – тазгодишната Coppa Italia – на неговото име.

„Защо да не би се присъединил към Ливърпул, ако добрата офертата идва оттам? Ако те могат да платят това, което Наполи иска и могат да му плащат заплатите, защо да не отиде ​​и да се присъедини към шампионите на Англия?“ той каза.

„Вероятно той е един от най-близките по стил [защитници] на Върджил ван Дайк в световния футбол в момента. Вероятно е на нивото на Ван Дайк и може би е измежду първите двама-трима защитници в света.

„Ако Ливърпул може по някакъв начин да го издърпа и да сдвои тези двамата заедно, не мога да си представя начин те да бъдат спрени скоро.“