Бившият шеф на „шпорите“ Почетино е отворен за завръщане във Висшата лига

Бившият шеф на Тотнъм Хотспър Маурисио Почеттино заяви, че е отворен за оферти във Висшата лига и ще вземе решение за бъдещето си въз основа на проекта, който му бъде поставен от всеки потенциален работодател, независимо дали е в челната шестица или не.


Аржентинецът изведе шпорите на финала на Шампионската лига миналата година, но неговия отбор бшее победен с 2: 0 от Ливърпул. Той бе уволнен през ноември, като успешен треньор, но в крайна сметка без трофей 5.5 години, в които ръководи клуба.

Според съобщения в британските медии 48-годишният треньор е сред топ претендентите за замяна на Стив Брус в Нюкасъл Юнайтед, ако се стигне до предложение от Саудитска Арабия за поемане на клуба.

„Обичам Англия“, каза Почетино пред Sky Sports. „Идеята ми е да продължа да живея в Лондон, но в същото време съм отворена и за други страни. Чакам да видя какво ще се случи.

„Готов съм и имам много по-добър треньорски екип до мене. Научихме много от опита си в Еспаньол, Саутхемптън и Тотнъм. Имаме много какво да предоставим на хората, които ще се доверят на нас в бъдеще, „каза за себе си и за помощник-треньора Исус Перес, треньор на вратарите Тони Хименес и други, които води със себе си от предишни клубове.
Почетино заяви, че статутът на следващия му клуб не е толкова важен, колкото техните планове.

„Има две важни неща – едното е … феновете, които стоят зад всеки клуб“, каза Почеттино. „Това е структурата, която поддържа живи всички компании, които предоставят забавление, каквото е футболът.

„Другото е идеите на клубовете. Всеки клуб и компания имат различни култури, философии, начин на работа. Всички те имат различни планове за успех.
„За да постигнете успех в един клуб, трябва да спечелите Шампионска лига или Висша лига, но за останалите това е да завършите в четворката или шестицата.“

Почетино предположи, че той също е отворен за поемане на клуб извън топ 6 на Англия.

„Проблемът е кои клубове са топ шест? Топ шестте винаги се променят. Тотнъм не е в топ шестица, Арсенал не е в челната шестица“, каза Почеттино.

„Трябва да уважавате всички клубове. Всички клубове работят много усилено и инвестират пари … Не мисля, че можете да се подценява някой клуб.“